Snart på pension – få overblik over opsparingen

Kvinde modtager investeringsrådgivning til pensionsopsparing

Har du overblik over pensionsopsparingen og de nye regler for ind- og udbetaling?

Der er mange  penge at hente ved at få overblik over opsparingen og optimere pensionsopsparingen og minimere investeringsomkostningerne. Overvej derfor et  formuetjek, så du får overblik over pensionsopsparingen.

Læs i denne artikel om de vigtigste ændringer i reglerne for pensionsindbetalinger og -udbetalinger, der trådte i kraft i 2018.

Der er også mange penge at tjene ved at være opmærksom på, hvad du egentlig betaler banken for at investere din aldersopsparing og ratepension. 

Omkostninger ved investeringsforeninger

Har du ratepension og aldersopsparing, kan der være mange penge at hente til pensionstilværelsen ved at investere i anerkendte ETF fonde fremfor investeringsforeninger, som banken typisk anbefaler. Har du f.eks. 3 mio. kr. investeret i investeringsforeninger, kan du typisk spare 50-75.000 kr årligt ved at investere i ETF’ere fremfor investeringsforeninger. Se mere her

Få overblik over pensionsopsparingen : Book uforpligtende møde 

De vigtigste ændringer i pensionsreglerne

De vigtigste ændringer i pensionsreglerne er:

1. Pensionsfradrag

Et nyt pensionsfradrag giver skattefradrag ved indbetaling på op til 70.000 kr på fradragsberettigede pensioner, altså ratepension og livrenter. Fradraget er størst, hvis der er mindre end 15 år til du går på pension. Så får du i 2019 22% i fradrag og fra 2020 er fradraget 32%

Med andre ord får du 22.400 kr i fradrag i 2020, hvis du indbetaler 70.000 kr til fradragsberettigede pensioner. 

2. Aldersopsparing

Er der mindre end 5 år til du når folkepensionsalderen kan du i 2019 indbetale 48.000 kr på aldersopsparing. Du kan indbetale på denne frem til du fylder 80 år, dog under forudsætning af, at du ikke har påbegyndt udbetaling fra ratepension eller livrente.

Når aldersopsparingen skal udbetales, behøver du ikke længere få hele aldersopsparingen udbetalt på én gang, men udbetaling kan ske i flere rater og med forskellige beløb, du selv bestemmer.

Mulighed for senere udbetaling

Din aldersopsparing skal senest være udbetalt, når du fylder 80 år.

Ratepension kan udbetales over en periode på op til 30 år, men skal senest være udbetalt 30 år efter pensionsudbetalingsalder. Er din pension oprettet før 1. maj 2007, er din pensionsudbetalingsalder 60 år, hvilket betyder, at din ratepension skal være udbetalt, når du fylder 90 år.

Få overblik over opsparingen : Book uforpligtende møde

Finansiel rådgivning

Frederiksberg Finansrådgivning

ETF investering

Hvordan investerer du bæredygtigt

Blogindlæg: Overvejer du at skifte de dyre bankprodukter ud med investering i ETF fonde, er du ikke den eneste